Tolerancija im nije jača strana (a pozivaju se na istu)!

Zanimljivo i svježe. Stupanj ljevičarske tolerancije is leveled up. Jučer je osnovana reciklaža starih neplemenitih kovina u novu srpočekićarsku stranku pod imenom ‘Nova ljevica – neki socijalistički dodatak’. Na osnivačkoj skupštini, uz nova lica kao što je ono Urše Raukar, Zorana Pusića i Vjerana Zuppe,  kao članica i u ulozi moderatorice se pojavila Rada Borić, stalna komentatorica peteročlane (uglavnom) emisije ‘Peti dan’. U publici su bile prisutne sestre Trbović, od kojih je ona poznatija, Danijela, stalna voditeljica emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Dakle, jedna stalna, a druga honorarna zaposlenica HRT-a.

Zanimljivo sad stiže. Naime, u tijeku je napad na drugih dvoje zaposlenika te iste javne medijske kuće za održavanje koje platiša rtv pristojbe mjesečno odvoji 80-ak kuna. To su Karolina Vidović Krišto i nekidan spomenuti Tihomir Dujmović. Zašto ih se napada? Zato jer Karolina Vidović Krišto nije Rada Borić, a Tihomir Dujmović je još manje Danijela Trbović. Dakle, nisu ljevičari u svom najnotornijem obliku. Sindrom ljevice se manifestira minimumom tolerancije na drugačije mišljenje, a širi se već pogledom.

Lijeva javnost napada potonji dvojac za pristranost, da agitiraju za svoju stranu, odnosno da lažima zaatrašuju majke koje se odlučuju na abortus (bilo istinož ili laži – dijete se treba spasiti od medicinski potpomognutog smaknuća). S druge strane, Danijela Trbović, u svoj bivšoj emisiji ‘Osmi kat’, Republiku Hrvatsku otvoreno optužuje da je ustaška (suspenzije nema, ali za Karolinu Vidović Krišto zbog razotkrivanje pedofilskog Kinsey-evog instituta ima), a Rada se Borić naslikava u partizanskoj kapi i otvoreno u emisiji ‘Peti dan’ govori da je ljevičarka. Njena ‘lijepa kapa, mira i demokracije’ govori o kakvoj se ljevici tu radi.

Dakle, zaključno, naši ljevičari bi ono s čime se ne slažu eliminirali, maknuli, zatrli, gurnuli u tržišnu fojbu, dok ne vide apsolutno balvan u svom oku. Nikada se ta ljevica nije uzjogunila na izbor gostiju Aleksandra Stankovića od kojih 50-ak emisija godišnje, ljevičara bude 67, ili možda na izbor gostiju Domagoja Novokmeta kad izabere sebi trojicu ili četvoricu sličnomišljenika pa se upuste u ugodno ćaskanje ljevičarsko o nekoj temi o kojoj svi četvero ili petero imaju identično mišljenje, pa čak i bez mogućnosti varijacije na temu. Kao da slušate Hitrecov ‘Eko-eko’ pa tako pet puta. To je ta ljevičarska tolerancija, ‘lijepa tolerancija, mira i demokracije koju s ponosom treba istaknuti’. Zamislite samo da su Tihomir Dujmović ili Karolina Vidović Krišto bili na osnivačkoj skupštini nekoj novoj novorecikliranoj ‘Novoj desnici – neki socijalistički dodatak’ koji su redom osnovali Mladen Schwartz, Ana Lučić (moderatorica), Dražen Keleminec, Ante Prkačin i Josip Miljak? Istu sekundu bi o tome izvijestio Le Monde, The Guardian (Srećko naš Horvat), a Ephraim Zurrof, Vili Matula i Urška Raukar bi dignuli šator pred Prisavljem. Vjerujte mi, vidio, izišla karta.radaboric_civilnodrustvo-hr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s